Αλβανία: Δηλώσεις του πρέσβη της ΕΕ για τους Βουλιαράτες και το νέο υπουργό




Οκτώβριος 30, 2018. 18:46

Στη διάρκεια εκδήλωση στην πόλη Φίερ, ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, Λουίτζι Σορέκα προέβη σε δηλώσεις για το συμβάν στους Βουλιαράτες, επίσης και για το νέο διορισμό του υπουργού Εσωτερικών Σάντερ Λέσι που αντικατέστησε τον Φατμίρ Τζαφάι.



Ο Λουίτζι Σορέκα δήλωσε ότι η Αλβανία πρέπει να προστατεύει τις μειονότητες και να βρεθεί μια συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας για την επίλυση εκκρεμών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των θαλάσσιων συνόρων.


Σχετικά με το διορισμό του νέου υπουργού Εσωτερικών, ο πρέσβης είπε ότι πρέπει να συνεχισθεί η καταπολέμηση του εγκλήματος.


«Το θέμα μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας είναι διμερές. Είναι σημαντικό για εμάς την ΕΕ, να συμφωνήσουν οι δύο χώρες για την πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ.


Είναι επίσης, σημαντικό να προστατευθούν οι μειονότητες στην Αλβανία.


Τους τελευταίους μήνες το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει διάφορες σημαντικές δράσει με πρωτοβουλία του υπουργού Φατμίρ Τζαφάι, και ως εκ τούτου η εκτίμησή μας για τον υπουργό είναι σαφής.


Ελπίζουμε ο νέος υπουργός και η κυβέρνηση να συνεχίσουν την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και τη διαφθορά σε όλη τη χώρα.


Περιμένουμε αυτό να γίνει γιατί είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών της Αλβανίας.
Όσοι καταπολεμούν το έγκλημα και τη διαφθορά έχουν την υποστήριξη της ΕΕ», είπε.


Balkan Web
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr