Σκόπια: Ο Ιβάνοφ συνεχίζει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση



Οκτώβριος 24, 2018. 16:49

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό  και υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ στο προεδρικό γραφείο.
Σε αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.



Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της προεδρίας, ο πρόεδρος επεσήμανε ότι αν και στο δημοψήφισμα ο λαός εξέφρασε την κυρίαρχη βούλησή του  να μην αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Κοινοβούλιο δεν την έλαβε υπόψη του και η πλειοψηφία των βουλευτών ενήργησε αντίθετα με τη βούληση του λαού.


Ωστόσο, ο Μίρο Τσεράρ, σύμφωνα με τις πληροφορίες περί της επίσκεψής του,  δεν συμμερίστηκε τις θέσεις του προέδρου των Σκοπίων


Ο Σλοβένος υπουργός, ο οποίος ήταν επίσημος προσκεκλημένος του επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων,  Νίκολα Ντιμίτροφ, συνεχάρη τον ομόλογό του και την κυβέρνηση της πΓΔΜ για τη συμφωνία με την Ελλάδα.


Επιβεβαίωσε, επίσης,  την ισχυρή υποστήριξη της Σλοβενίας στην επίσπευση της διαδικασίας προσχώρησης και την πλήρη ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.


Οι δύο υπουργοί θα παραστούν στην επίσημη εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Πρεσβείας της Σλοβενίας στη χώρα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr