«Έλληνες στρατιωτικοί αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών»



Οκτώβριος 29, 2018. 16:45


Έλληνες στρατιωτικοί  φώναζαν συνθήματα τα οποία κατευθύνονταν άμεσα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση  που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της επετείου  της Ελλάδας  κατά του Φασισμού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Μέρος στρατιωτικών  αποστράτων  της ειδικής μονάδας  του Ελληνικού Στρατού, φώναζαν «Η Μακεδονία είναι Ελληνική!» καθώς περνούσαν μπροστά από τους επισήμους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


Σύμφωνα, όμως, με τη Συμφωνία των Πρεσπών- γράφει το δημοσίευμα- κανείς δεν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να μονοπωλεί το όνομα ‘Μακεδονία’.


Στη χθεσινή παρέλαση, η ελληνική αστυνομία εμπόδισε μια ομάδα διαδηλωτών που ήθελε να διαμαρτυρηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί  παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας, γράφει η ‘Εξπρες’ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr