Αλβανία- ελληνικά μυστικά κονδύλια: Διαδήλωση της «κοινωνίας των πολιτών»



Οκτώβριος 24, 2018. 19:39

Τίρανα.

Η ‘κοινωνία των πολιτών’ διοργάνωσε διαδήλωσε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία για τη συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών διαφάνεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τη δημοσίευση από τα 



ελληνικά μέσα ενημέρωσης τη χρηματοδότηση αλβανικών μέσων  ενημέρωσης και δημοσιογράφων από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τα συμφέροντά της.


Στην ομιλία της, η δικηγόρος και ακτιβίστρια Μιρέλα Γιόργκο ζήτησε από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας μετά την παραβίαση της εθνικής ασφάλειας.


Η ίδια πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει τη μορφή επιχορηγήσεων και αποτελεί παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, μάλιστα, για το ίδιο θέμα οι Αμερικανοί είχαν διερευνήσει τη ρωσική παρέμβαση.


«Επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και να δοθεί διαφάνεια», είπε η Γιόργκο.

 Fax Web
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr