Κοσσυφοπέδιο: Οι ΗΠΑ έκοψαν την επικοινωνία τους με υπουργό και υφυπουργό…



Οκτώβριος 13, 2018. 20:22

Πρίστινα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κόψει την επικοινωνία τους με τον υπουργό της Δύναμης Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, Ρουστέμ Μπερίσα και τον υφυπουργό Αγκίμ Τσέκου.


Κάθε συνεργασία μαζί τους έχει διακοπεί, μετά το κατηγορητήριο εναντίον τους  σε μια υπόθεση ‘Βετεράνων του UCK’, όπως γράφει η εφημερίδα «Koha Ditore».


Η εφημερίδα αναφέρει  ότι οι Αμερικανοί έκοψαν κάθε επαφή  με τους Αλβανούς πολιτικούς.


«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Πρεσβείας στην Πρίστινα καθώς και ο αμερικανικός στρατός , έκοψαν κάθε επικοινωνία και συνεργασία με τον υπουργό  της Δύναμης Κοσσυφοπεδίου Μπερίσα και τον υφυπουργό Τσέκου , από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το κατηγορητήριο στην υπόθεση ‘Βετεράνοι’. Πρόκειται για ένα πρότυπο που εφαρμόζουν οι Αμερικανοί  σε σχέση με κάθε αξιωματούχο που κατηγορείται για αδικήματα διαφθοράς στη χώρα του», ανέφερε πηγή από την  κυβέρνηση.


«Δεν θα υπάρξει επίσημη επικοινωνία μαζί τους,  εφ’ όσον βρίσκονται υπό κατηγορία», είπε η πηγή.


Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε από επικοινωνία της εφημερίδας με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα, αλλά και από το υπουργείο της Δύναμης Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr