Αλβανός πολιτικών Σκοπίων: Κι όμως το δημοψήφισμα ήταν επιτυχές…



Οκτώβριος  3, 2018. 21:33


«Η πεισματική πολιτική του VMRO-DPMNE που ακολουθεί δεν του επέτρεψε ταχθεί υπέρ της ένταξης  της ’Μακεδονίας’ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε  ο Μεντούχ Τάτσι,  επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών (στα Σκόπια), μιλώντας σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση  ABC.



Επεσήμανε ότι ενδέχεται η πολιτική  στα Σκόπια να περιπλεχτεί περισσότερο με αποτέλεσμα να υπάρξουν εθνοτικές εντάσεις στη χώρα, τονίζοντας  ότι ‘αυτό είναι πολύ επικίνδυνο’.


Ο Αλβανός πολιτικός θα πει ότι η στάση που ακολούθησε το VMRO-DPMNE έχει δυσαρεστήσει τους Αλβανούς και είναι σίγουρο ότι κανένα αλβανικό κόμμα στη χώρα δεν θα πάει σε συνασπισμό με αυτό, εάν βγει πρώτο στις βουλευτικές εκλογές.


Ο επικεφαλής του DPA, κατέληξε λέγοντας ότι το δημοψήφισμα στην ‘Μακεδονία’ ήταν επιτυχές «γιατί στην ιστορία της χώρας κανένα κόμμα δεν κατάφερε ποτέ να πάρει  600 χιλιάδες ψήφους". 

Σχετικά με τη συνδρομή των Αλβανών ψηφοφόρων, ο Τάτσι διευκρίνισε ότι στο δημοψήφισμα ψήφισε το 70 τοις εκατό των Αλβανών πολιτών στην πΓΔΜ.


‘Tatkovina’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr