Συμφωνία για θαλάσσια σύνορα: «Δεν χρειάζεται ο Αλβανός πρόεδρος να κρύβεται πίσω από το Συνταγματικό Δικαστήριο»



Οκτώβριος 4, 2018. 20:58

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Γίλι Μανιάνι της πρώτης κυβέρνησης Ράμα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ότι η συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, πρέπει να περάσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο, δήλωσε ότι ο Μέτα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από  το Συνταγματικό Δικαστήριο.


Οι δηλώσεις του Ιλίρ Μέτα στη’ Φωνή της Αμερικής’ , ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα  για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και σε άλλα θέματα παλαιότερων χρόνων που συζητούνται στο πακέτο μεταξύ των δύο χωρών, αλλά θα πρέπει η όποια συμφωνία να περάσει  από το Κοινοβούλιο και να εγκριθεί και από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο  σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, έδωσε λαβή στον Μανιάνι να αντιδράσει.


Ο πρώην υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook γράφει ότι η δήλωση του Μέτα είναι ανησυχητική και ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να περιμένει τη συγκρότηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για μια λανθασμένη διαδικασία διαπραγμάτευσης.


Τι έγραψε ο Μανιάνι



«Ο πρόεδρος  ως επικεφαλής του κράτους δεν χρειάζεται να περιμένει το Συνταγματικό Δικαστήριο για να καταγγείλει μια ψεύτικη διαδικασία διαπραγματεύσεων, απόλυτα υπαγορευμένης από την ελληνική κυβέρνηση!


Αυτή η διαδικασία υπαγόρευσης, γίνεται αποδεκτή χωρίς ντροπή από την κυβέρνησή μας, που έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο συμφωνίας και μια σκανδαλώδη χαρτογράφηση που είναι καθαρά  γεωγραφική ανταλλαγή. Δώστε την υφαλοκρηπίδα και θα απολαύσετε θαλασσινό νερό!


Ο πρόεδρος ως εκπρόσωπος της ενότητας του λαού, απλά να καταγγείλει αυτή τη φάρσα και αντικοινωνικό προϊόν της.


Ακολούθως πρέπει να μας διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπογράψει αυτή τη συμφωνία, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει ή όχι Συνταγματικό Δικαστήριο!


Η εξουσιοδότηση είναι το συνταγματικό του καθήκον και όχι το Δικαστήριο.
Γιατί να μην κρύβεται πίσω από το επιχείρημα (όχι άδικα) από κάποιο δικαστήριο, αλλά να εγγυηθεί στον αλβανικό λαό ότι δεν επιτρέπει την ανταλλαγή εδαφών με την Ελλάδα!

Έτσι απαιτείται να κάνει!»



Η Αλβανία και η Ελλάδα πάνω από ένα χρόνο βρίσκονται σε μια εντατική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα και άλλα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες.


Shqiptaria’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr