Σκόπια: Αντιδράσεις για μετονομασία του συνεδριακού κέντρου ‘Μέγας Αλέξανδρος’



Οκτώβριος 10, 2018. 19:17.


Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης που την υποστηρίζουν για την απόφαση της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ να μετονομάσει το Συνεδριακό Κέντρο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος».



«Παρά το γεγονός ότι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο και δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ συγχρόνως το δημοψήφισμα  για το όνομα απέτυχε, η κυβέρνηση  του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος άρχισε δυναμικά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», γράφει το ‘Ίνφο Μακς’, που πρόσκειται στο VMRO-DPMNE.


«Σύμφωνα με πληροφορίες», συνεχίζει το δημοσίευμα, «το Συνεδριακό Κέντρο Μέγας Αλέξανδρος, μετονομάστηκε σε Οικουμενική Σάλα με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου. Μάλιστα οι σφραγίδες του ιδρύματος έχουν ήδη αντικατασταθεί».


Το συγκεκριμένο Κέντρο ή Σάλα δεν λειτουργεί αφού γίνονται εργασίες ανακαίνισης και θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, «αλλά ο Ζάεφ, συνεχίζει να ασκεί την πολιτική του με λυγισμένη τη σπονδυλική του στήλη», όπως σημειώνεται.


Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι υποσχέσεις που έχει δώσει στους ξένους έχουν αρχίσει να εκπληρώνονται, ο λαός γνωρίζει από χθες  ότι συγκροτήθηκαν δύο επιτροπές από «Μακεδόνες» και Έλληνες  ιστορικούς για να αλλάξουν την ιστορία, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr