Συνάντηση Πάλμερ- Ντιμίτροφ: Τα Σκόπια έχουν τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ



Οκτώβριος 22, 2018. 19:50

Την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ, καθώς και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και την περιοχή συζήτησαν  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος επισκέπτεται τα Σκόπια.



Ο Νίκολα Ντιμίτροφ τον ευχαρίστησε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της πΓΔΜ. Τόνισε ότι οι πολίτες βλέπουν το μέλλον τους μέσα στην ευρωατλαντική οικογένεια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει με επιτυχία η πορεία της χώρας προς τη θέση που της αρμόζει  στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συζήτησαν τις τρέχουσες πτυχές της προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την πρόσφατη πρόοδο σχετικά με τη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο για την επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα και την ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία ως το 30ο μέλος της.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr