Καθιερώνονται πτήσεις Σκόπια – Αθήνα





Οκτώβριος 29, 2018. 15:58

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου  στις έξι το απόγευμα θα σηματοδοτήσει την καθιέρωση απευθείας πτήσεων μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας από την ελληνική αεροπορική  εταιρεία «Aegean Airlines» όπως ανακοίνωσε σήμερα η ‘TAV Μακεδονίας’, ανάδοχος των αεροδρομίων των Σκοπίων και της Οχρίδας, σημειώνει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Η σχετική ενημέρωση  έγινε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Γκόραν Σουγκαρέσκι , διευθυντή επιχειρήσεων εδάφους στην Aegian Airlines,  Πάνου Νικολαΐδου  και του γενικού διευθυντή της η ‘TAV Μακεδονίας’, Αλπέρ Ερσόι.


Η νέα αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του χειμώνα, θα πετάει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Τρίτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, τα Σκόπια και η Αθήνα θα συνδεθούν με αεροπλάνο με την Olympic Air, θυγατρική της Airbus Airlines, και οι πτήσεις θα είναι εξοπλισμένες με αεροσκάφος χωρητικότητας 78 αεροσκαφών.


Το αεροπλάνο θα αναχωρεί από την Αθήνα κάθε Τρίτη από τις 9 π.μ τοπική ώρα και στις 9:45 μ.μ. από τα Σκόπια .


Η πτήση είναι 1ώρα και 15 λεπτά.


Η ‘Aegean Airlines’ είχε ανακοινώσει τη γραμμή τον περασμένο Οκτώβριο και η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων θα γίνει μετά από περισσότερα από 10 χρόνια.


Νωρίτερα το 2003, επί σειρά ετών,  υπήρχε άμεση αεροπορική σύνδεση μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας, με κανονική γραμμή πέντε φορές την εβδομάδα, η οποία είχε διακοπεί, γράφουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr