«Αν και το δημοψήφισμα απέτυχε, τα Σκόπια στέλνουν θετικό μήνυμα στην περιοχή»



Οκτώβριος 1, 2018. 20:33

Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, το οποίο λόγω της χαμηλής προσέλευσης των πολιτών, επίσημα απέτυχε, τα Σκόπια, ωστόσο,  έχουν στείλει ένα θετικό μήνυμα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων:


«Η  δημοκρατία είναι το μόνο εργαλείο και η διπλωματία ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση των βαλκανικών προβλημάτων», λέει στο σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας των Σκοπίων ‘Νέα Μακεδονία’, Αλεξάνταρ Σερμπινόφσκι.


«Το μήνυμα σε όλη την περιοχή είναι ουσιαστικά θετικό. Ακολουθήθηκε η καλύτερη διαδικασία απαξιώνοντας τα αντιδημοκρατικά μέσα. Ίσως,αυτή η Συμφωνία δεν είναι η καλύτερη, ωστόσο, είναι πιθανόν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Σερμπινόφσκι.


Από το σύνολο των ψηφησάντων στη δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου,  το 91,49 τοις εκατό υποστήριξε το ‘ναι’, αλλά η προσέλευση έφθασε μόλις το 36,81 τοις εκατό, όπως σημειώνεται.


Tanjug


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr