Τσαβούσογλου: Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να μην εγκαταλείψει τη ‘Μακεδονία’ λόγω του δημοψηφίσματος



Οκτώβριος 4, 2018. 18:48

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τη ‘Μακεδονία’, λόγω των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, αλλά να συνεχίσουν την υποστήριξη και τη συνεργασία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τα γεγονότα. Τελικά, είναι μια απόφαση των πολιτών της ‘Μακεδονίας’ και πρέπει να τη σεβαστούμε. Από την άλλη πλευρά, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποσυρθούν από την υποστήριξη και τη συνεργασία εξαιτίας του δημοψηφίσματος και των αποτελεσμάτων του».


Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η ‘Μακεδονία’ κλήθηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής με ομόφωνη απόφαση όλων των συμμάχων», στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, Στεφ Μπλοκ.


Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι οι συνομιλίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ με τα Σκόπια πρέπει να συνεχισθούν και η ΕΕ πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή στα Δυτικά Βαλκάνια.


Η Τουρκία, δήλωσε ο Τσαβούσογλου, υποστηρίζει την πρόοδο, την ειρήνη και τη σταθερότητα των βαλκανικών χωρών, καθώς και την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



‘Република Online



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr