Τούρκος με τρακτέρ κατά της οικίας του Ισραηλινού πρέσβη στην ΆγκυραΟκτώβριος 16, 2018. 18:45

Ένας 45χρονος αγρότης με τρακτέρ προσπάθησε να φθάσει στην ισραηλινή πρεσβεία, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, γράφουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, κοντά στην κατοικία του πρέσβη του Ισραήλ.
Ο αγρότης  αφού καταπάτησε ορισμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην Λεωφόρο Ατατούρκ, έγινε αντιληπτός από την τουρκική αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.


Μετά τη σύλληψη, αποδείχθηκε ότι ο αγρότης πάσχει από ψυχιατρική διαταραχή. Δήλωσε τους αστυνομικούς ότι πήγαινε προς την ισραηλινή πρεσβεία για να συμμετάσχει σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.


Η τουρκική αστυνομία ανέφερε ότι ο συλληφθείς από το 2008 πάσχει από ψυχική διαταραχή.
Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Άγκυρα, Εϊτάν Νάχε, έφυγε από την Τουρκία τον Μάιο του 2018, εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, λόγω της επικρατούσας κατάστασης στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.


Οι τουρκικές αρχές είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά των ισραηλινών στρατιωτών και ζήτησαν την απέλαση του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής.


Σχετική ειδησεογραφία παρουσιάζει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Ντεμιρορέν’ (φωτό κάτω).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr