FaxNews: Αυτά είναι τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από την Ελλάδα



Οκτώβριος 20, 2018. 18:53

Μετά το σκάνδαλο που δημοσιεύθηκε χθες ότι πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ελλάδα, το FaxNews έχει στην κατοχή του τα ονόματα.


Αυτές είναι οι πύλες και ιδρύματα : Albanian Free Press, noa.al, himara,gr, Epirus (εφημερίδα στη βόρειο Ελλάδα), Ινστιτούτο Μελετών ΜΜΕ, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Συνεχίζει: 



«Αλλά αυτός δεν είναι ο πλήρης κατάλογος, υπάρχει υποψία ότι είναι και άλλα μέσα που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.


Υπάρχει η υποψία ότι τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι έχουν ωφεληθεί επί χρόνια με εκατομμύρια ευρώ από τη γειτονική χώρα, αλλά πρόσφατα η προσοχή της γειτονικής χώρας επικεντρώθηκε στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.
Υπάρχει, επίσης, η υποψία ότι έχουν χρηματοδοτηθεί  για να μην προωθήσουν ή να σιωπήσουν στο ζήτημα των τσάμηδων και τον χωρισμό των υδάτινων συνόρων.


Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει έρευνα μετά τη δημοσίευση του σκανδάλου με τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια,  μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφων της Αλβανίας  αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής.


Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν στις δραστηριότητες στην Αλβανία και σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι γεγονός ότι για να συναφθεί  η συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών , πλήρωσαν καλά τις αλβανικές ηλεκτρονικές πύλες.


Η Εισαγγελία της Αθήνας παρενέβη για να ερευνήσει τα  μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών που δόθηκαν στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, στη σημερινή τελετή αμφισβήτησε αυτό το θορυβώδες θέμα χρησιμοποιώντας τις λέξεις «ηλίθιος» και «έλλειψη σοβαρότητας».


«Αν είναι αλήθεια, όλα όσα λέγονται, είναι σαν να λέμε στους ξένους ότι δεν είμαστε σοβαροί.Κάναμε έναν ειδικό νόμο για τα μυστικά κονδύλια, να ελέγχονται και να εγκρίνονται από ένα συμβούλιο και να πηγαίνουν κατευθείαν στο κοινοβούλιο», είπε.


faxweb.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr