Ελληνικός χρηματισμός αλβανικών ΜΜΕ: Το PDIU καλεί τον Πρόεδρο να συγκληθεί το συμβούλιο ασφαλείας



Οκτώβριος 20, 2018. 18:20

Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων Σφετίμ Ιντρίζι κάλεσε τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά από τις πληροφορίες πως ορισμένα μέσα ενημέρωσης και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στην Αλβανία, χρηματοδοτούνται  από το ελληνικό κράτος.


Σε δήλωσή του  προς τα μέσα ενημέρωσης ο Ιντρίζι είπε ότι αυτό που ο ίδιος προειδοποίησε πριν από μερικούς μήνες, έρχεται τώρα στα μάτια των Αλβανών.


«Το μαύρο ταμείο του ενός εκατομμυρίου κατά τον τελευταίο μήνα, με το οποίο το γειτονικό κράτος έχει αγοράσει αλβανικές ηλεκτρονικές πύλες πολυμέσων για να παρουσιάσουν θέσεις φιλελληνικές ως αμερόληπτες απόψεις.


Ο σκοπός αυτών των κεφαλαίων ήταν για να βλάψει τα εθνικά μας συμφέροντα, να χειραγωγήσει τη Συμφωνία για τη Θάλασσα και να θαφτεί το ζήτημα της Τσαμουριάς, συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε βάρος των Αλβανοτσάμηδων.


Τώρα, πιστεύω ότι έγινε σαφές ότι λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, όταν προειδοποιούσαμε για πράξεις κατακριτέες, για αγορά μέρους των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, στα οποία υποτίθεται ότι άτομα αμερόληπτα συνέχιζαν να σπέρνουν το μίσος και την εχθρότητα προς τους Αλβανούς τσάμηδες.


Ήμασταν σαφείς όταν εξηγήσαμε πως στις τελευταίες εκλογές είχαν εκτελεσθεί εντολές κατά του PDIU για να μην εισέλθει στο κοινοβούλιο της Αλβανίας, προκειμένου  να πουν ότι ‘τσαμουριά’ δεν υπάρχει. Εντούτοις μας ψήφισαν 76 χιλιάδες Αλβανοί», είπε ο Ιντρίζι.


Ο ίδιος θα προσθέσει, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ότι η Αθήνα έχει ένα ‘ισχυρό χέρι’ στην αλβανική πολιτική και ταυτόχρονα ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει επειγόντως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.


Balkan Web


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr