Υφυπουργός Εξωτ. ΗΠΑ: Δεν υπάρχει ‘Πρέσπα Plus’, αυτή είναι η μοναδική ιστορική ευκαιρία



Οκτώβριος 19, 2018.21:35


‘Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί στην ΕΕ, εννοείται όταν θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον ερχόμενο Ιούνιο’, δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ από το Βελιγράδι, όπου συμμετέχει σε Φόρουμ για την Ασφάλεια.



Ο Πάλμερ είπε ότι είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι για το ευρωπαϊκό μέλλον των Σκοπίων είναι απαραίτητη η Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράφηκε από τη ‘Μακεδονία’ και την Ελλάδα, να εφαρμοσθεί πλήρως. 


«Εκείνοι που θέλουν να παραπλανήσουν το ‘μακεδονικό’ κοινό και να πιστέψει ότι μπορεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό μέλλον για τα παιδιά τους, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς, όπως αυτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάνουν κακή υπηρεσία στη χώρα τους. 

Οι ηγέτες πρέπει να ανέβουν πάνω από τις κομματικές πολιτικές και να εκμεταλλευθούν αυτήν την ιστορική ευκαιρία, η οποία έρχεται μια φορά σε κάθε γενιά. Δεν θα το επισημάνω ξανά», είπε ο Πάλμερ, μιλώντας στο Φόρουμ του Βελιγραδίου.


Ο Πάλμερ που έρχεται στα Σκόπια τη Δευτέρα, τόνισε σήμερα στο Βελιγράδι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο β΄  πέρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  «Η συμφωνία αυτή είναι η καλύτερη που μπορούσε να γίνει για τη ‘Μακεδονία’, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ.


24.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr