Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας για S-400 και F-35



Οκτώβριος 25, 2018. 20:20

Τουρκία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε ότι γίνεται προετοιμασία για την εγκατάσταση το επόμενο έτος του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ενώ αναφερόμενος στην αναστολή από το αμερικανικό Κογκρέσο της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 δήλωσε ότι το θέμα βρίσκεται σε αναμονή.


Λόγω της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, υπήρξε αντίδραση από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου τα οποία  ζήτησαν τον περιορισμό των πωλήσεων των F-35 στην Τουρκία και οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών ανεστάλησαν προσωρινά.


Ο Ακάρ υποστήριξε το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα και ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των συστημάτων σύμφωνα με αξιολόγηση της πολεμικής αεροπορίας, ώστε να αναπτυχθούν σε κατάλληλες τοποθεσίες.


Σχετικά με την αναστολή των παραδόσεων των μαχητικών αεροσκαφών  F-35  από τις ΗΠΑ δήλωσε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή.


Όπως είπε δύο από τα αεροσκάφη αυτά  έχουν παραδοθεί  από τον Ιούνιο στην Τουρκία και ήδη τέσσερις πιλότοι  βρίσκονται στην Αμερική για εκπαίδευση. Συγχρόνως, ένας αριθμός περίπου 50 μηχανικών αεροσκαφών συνεχίζουν τα μαθήματα συντήρησης τους, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.


Πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη F-35  θα σταθμεύσουν στη Μαλάτια, όπου εκεί συνεχίζεται η υποδομή. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, το έργο συνεχίζεται όπως είχε προγραμματισθεί. Τρία ή τέσσερα αεροσκάφη θα παραδοθούν τον επόμενο Μάρτιο», είπε.


 Σχετικά με τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα δήλωσε ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά από το σύστημα του ΝΑΤΟ, θα είναι ανεξάρτητο και δεν πρόκειται να παρενοχλήσει ή να εμποδίσει τα αμερικανικά συστήματα ή του ΝΑΤΟ. «Δεν είναι θέμα προτίμησης, είναι μια αναγκαιότητα», είπε.


‘Diken’


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr