Η πρέσβειρα Χάλεϊ προέτρεψε τον ΟΗΕ να αποσύρει την UNMIK από το Κοσσυφοπέδιο



Οκτώβριος 17, 2018. 20:22

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χάλεϊ, ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την απόσυρση της αποστολής UNMIK από το Κοσσυφοπέδιο.



Η επιστολή εστάλη στις 9 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που η Χάλεϊ είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από τη θέση του πρέσβη  των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όπως αναφέρει η Koha.net.


Επαίνεσε τις προσπάθειες του Γκουτέρες να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο και τόνισε ότι  επί χρόνια η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο [UNMIK] ήταν ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο ΟΗΕ κατόρθωσε να αντιμετωπίσει μια περίπλοκη σύγκρουση.


Η Χάλει επεσήμανε ότι η UNMIK έχει ολοκληρώσει την αποστολή της «για τους λόγους αυτούς ζητώ από τον Γραμματέα να ασκήσει την εξουσία του και να ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρησης της UNMIK, ώστε να αποχωρήσει».


Η ίδια αναφέρει ότι οι σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας βρίσκονται σε καλό δρόμο και έχουν προωθήσει την εξομάλυνση των σχέσεων τους, τονίζοντας ότι και οι δύο έχουν κοινή φιλοδοξία να ενσωματωθούν με τους Ευρωπαίους γείτονές τους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr