Σκόπια: Δεν επετράπη στον επικεφαλής του VMRO-DPMNE να μιλήσει στο Κοινοβούλιο




Οκτώβριος 16, 2018. 15:39

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ζήτησε από το προεδρείο του κοινοβουλίου των Σκοπίων να μιλήσει προς τους βουλευτές ενόψει της συζήτησης για τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.



Ο Μίτσκοσκι στην επιστολή του αναφέρει ότι « λόγω της κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές  που επηρεάζει σημαντικά  την πολιτική κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα μας και τη σημασία που έχει αυτή η περίοδος για το μέλλον της  Δημοκρατίας  Μακεδονίας, ως πρόεδρος του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης ζητώ να απευθυνθώ στους βουλευτές στο Κοινοβούλιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων.


Ωστόσο, το αίτημα μου δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, γιατί όπως ρητά αναφέρει το Σύνταγμα, λόγο στη συζήτηση στη Συνέλευση έχουν μόνο οι εκλεγμένοι από το λαό, βουλευτές.


Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, όπως είναι γνωστό, αν και αρχηγός του VMRO-DPMNE δεν είναι βουλευτής του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr