Πρόεδρος του VMRO-DPMNE: «Μαύρη Παρασκευή» για τη ‘Μακεδονία’



Οκτώβριος 20, 2018. 08:16

Σκόπια.

«Σήμερα είναι Μαύρη Παρασκευή για τη ‘Μακεδονία’», δήλωσε χθες βράδυ το ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE, Χριστιγιάν Μίτσκοσκι, όπως αναφέρει η Deutsche Welle στην έκδοση της στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.



Πράξη βίας και η πιο σκοτεινή ημέρα της δημοκρατίας στη ‘Μακεδονία’, αυτή είναι εκτίμηση του προέδρου του VMRO-DPMNE, σε συνέντευξή του στα Σκόπια μετά τη λήξη της κοινοβουλευτικής συνόδου.


«Αυτή σήμερα, ήταν μια πράξη βίας του κράτους, που υποστηρίζεται από τις δομές που έχουν αποφασίσει να τεθούν στη διάθεση του Ζόραν Ζάεφ και να προχωρήσουν με τη βία στην αλλαγή του ονόματος του κράτους και την αλλαγή της ταυτότητας μας,  με την επικύρωση της Συμφωνίας, με την οποία χάνουμε το όνομα ‘Μακεδονία’», δήλωσε ο Μίτσκοσκι.


«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα, μια μαύρη Παρασκευή, η πιο σκοτεινή Παρασκευή στη δημοκρατίας της σύγχρονης ανεξάρτητης δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’, που συνέβη ποτέ».


Ο Μίτσκοσκι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άσκησε πιέσεις και απειλές σε εκείνους που τελούν υπό δίωξη για τα γεγονότα της 27 Απριλίου του 2017.


Πρόσθεσε ότι δεν θα συγχωρέσει τους οκτώ βουλευτές από το VMRO-DPMNE που υποστήριξαν τις συνταγματικές αλλαγές και είπε ότι διαγράφονται από το κόμμα.


«Αυτοί οι οκτώ βουλευτές, παρά το γεγονός ότι κατηγορούνται και αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινές, οι οποίες κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, θα μπορούσε κάποιος να τους καταλάβει, αλλά όχι να τους δικαιολογήσει».


Τέλος, ο Μίτσκοσκι επιτέθηκε στον Ζάεφ και τον κατηγόρησε ότι με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr