«Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE και η …άλωση της Κωνσταντινούπολης»



Οκτώβριος 22, 2018. 20:16

Σκόπια.

Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE, Αντόνιο Μιλόσοσκι,  ο οποίος είναι ένας εκείνους  που κάλεσε δημόσια για μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έγραψε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook ένα σημείωμα με αφορμή τους βουλευτές του VMRO που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο.


Γράφει ο Μιλόσοσκι: 



«Οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά ήταν αδύνατο να το κάνουν!


Ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο  Β’  με πολύ χρυσό δωροδόκησε εμπόρους από την Κωνσταντινούπολη να του πουν πού να επιτεθεί για να την αλώσει.


Όταν τους έδωσε μεγάλη ποσότητα χρυσού, του είπαν το πιο αδύναμο μέρος των τειχών της πόλης, όπου θα ήταν εύκολο να επιτεθεί.


Οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη. 

Τότε ο σουλτάνος  συνέλαβε εκείνους που δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους κόψουν τα κεφάλια και το χρυσό της δωροδοκίας να τον τοποθετήσουν στους τάφους τους.


Οι Οθωμανοί αξιωματούχοι έκπληκτοι τον ρώτησαν: «Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί κόβετε τα κεφάλια τους;»


Ο σουλτάνος απάντησε: ‘Αυτοί πούλησαν το λαό τους για το χρήμα, φαντασθείτε τι μπορούν να κάνουν για εμάς!».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr