Διαγράφεται ο πρώην επικεφαλής αντικατασκοπείας και συγγενής του Γκρούεφσκι από το VMRO-DPMNE



Οκτώβριος 23, 2018. 11:42

Σκόπια.

«Βόμβα» έπεσε στην Κεντρική Επιτροπή του VMRO-DPMNE, που συνήλθε χθες βράδυ με το αίτημα να αποβληθεί  από κόμμα, το "σκληρό καρύδι του Γκρούεφσκι",  ο Σάσο Μιγιάλκοφ με τη δικαιολογία ότι συνεργάσθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ, προτρέποντας τους βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ή την αλλαγή του Συντάγματος και να μετονομασθεί η χώρα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.


Ο Μιγιάλκοφ, εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωστός από το σκάνδαλο των υποκλοπών,  ως επικεφαλής της Ασφάλειας και της Αντικατασκοπίας, είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής των Σκοπίων, αφού την τελευταία δεκαετία ήταν το πρόσωπο που κινούσε  τα νήματα του κόμματος VMRO-DPMNE.


Το σημαντικό είναι ότι βρίσκεται -εκτός από τη συγγενική του σχέση- σε στενή συνεργασία με τον πρώην επικεφαλής του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.


Τα προβλήματα με τον Μιγιάλκοφ άρχισαν με τις δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ότι αντιτίθεται προς τη γραμμή του VMRO-DPMNE, που τώρα βρίσκεται υπό την ηγεσία του Χρίστιγαν Μίτσκοσκι, λέγοντας ότι «παραδοσιακά το VMRO ήταν και είναι υπέρ του προσανατολισμού της χώρας προς τη Δύση και η συμφωνία με την Ελλάδα ανοίγει το δρόμο», επικρίνοντας τη στάση του νυν επικεφαλής του κόμματος.


Μάλιστα, η στάση αυτή του Μιγιάλκοφ θεωρείται ότι επηρέασε βουλευτές του VMRO-DPMNE να ψηφίσουν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών και κατηγορείται ότι εργάσθηκε για τα συμφέροντα του Ζόραν Ζάεφ, με απώτερο σκοπό «να του δοθεί αμνηστία" για αυτά που έπραξε επί εξουσίας Νίκολα Γκρούεφσκι.


Οπωσδήποτε, η κατάσταση που δημιουργήθηκε είναι ασαφής, ο χρόνος θα δείξει εάν θα βρεθεί στη φυλακή  ή θα συμπεριληφθεί στη διαδικασία συμφιλίωσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.


Ένα είναι το γεγονός, ότι η εθνικιστική παράταξη κλονίζεται σοβαρά.


emagazin.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr