Σκόπια: Ο Πάλμερ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ιβάνοφ και τον αρχηγό του VMRO-DPMNE



Οκτώβριος 22, 2018. 20:51

Σκόπια.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Μάθιου Πάλμερ, εκθείασε την ιστορική απόφαση του κοινοβουλίου της Παρασκευής για την έναρξη της ένταξης της χώρας  στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους 80 βουλευτές που ψήφισαν ‘ναι’ και συνεχάρη τους οκτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που τόλμησαν να ψηφίσουν για τα συμφέροντα της χώρας και όχι για το κόμμα.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα Σκόπια, ο Πάλμερ ανέφερε ότι συναντήθηκε με 30 βουλευτές από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ βουλευτών του VMRO-DPMNE  που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών.


Διατύπωσε την ανησυχία του από το γεγονός ότι ορισμένοι βουλευτές εκτίθενται σε πιέσεις και απειλές.


Πρόσθεσε ότι δεν είναι αναγκαίο να συναντηθεί με τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE, Χριστιγιάν Μίτσκοσκι, εξαιτίας της επιστολής που έστειλε στον Γουές Μίτσελ.

 Επίσης, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συναντηθεί ούτε και με τον πρόεδρο  της  χώρας, Γκεόργκε Ιβάνοφ.


Αναφερόμενος στην ηγεσία του VMRO-DPMNE, ο Πάλμερ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακούν δηλώσεις για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά οι πράξεις τους τις  ανατρέπουν, «περιμένουμε από την ηγεσία του  VMRO-DPMNE να προβεί σε συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, που θα είναι η υποστήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της οποίας ανοίγει ο δρόμος προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ".


Ο Πάλμερ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του στην πρωτοφανή συμμετοχή της Ρωσίας στις διαδικασίες στη χώρα και γενικά στα Βαλκάνια.

 Όσον αφορά τη στάση της ρωσικής πρεσβείας ότι θα συνεχίσει να αναγνωρίζει  τη χώρα ως ‘Μακεδονία’, ο Πάλμερ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατανοούν αυτή τη στάση και δεν την  σχολιάζουν.

 Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία δυνατότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εμποδίσει τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr