Αλβανία: Ο πρόεδρος Μέτα στο Μοναστήρι για τα 110 χρόνια του αλβανικού αλφάβητου





Νοέμβριος 18, 2018. 12:58

Τίρανα/Μοναστήρι.


Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, επισκέπτεται σήμερα το χωριό Μετζιτλί στα προάστια της πόλης  του Μοναστηριού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλβανικά χωριά της πΓΔΜ, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Ο πρόεδρος Μέτα έγινε δεκτός από τις τοπικές αρχές  και από δεκάδες κατοίκους που τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον του στους Αλβανούς της πΓΔΜ.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλβανίας, εξέφρασε την υποστήριξή του στους Αλβανούς των Σκοπίων.


«Εσείς και όλοι οι Αλβανοί της «Μακεδονίας», δεν είστε ποτέ μόνοι. Το αλβανικό κράτος θα παραμείνει πάντα κοντά σας. Είστε η αλβανική υπερηφάνεια της περιοχής του Μοναστηριού.
»Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζωντανή την  αλβανική κληρονομιά και τις καλύτερες αξίες και παραδόσεις των Αλβανών. Η Κρούγια, ο Αυλώνας, η Πρίζρεν και το Μοναστήρι είναι από τις πιο σημαντικές πόλεις για εμάς τους Αλβανούς».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρώτη φορά Αλβανός πρόεδρος επισκέπτεται το αλβανικό χωριό Μετζιτλί.


Η επίσκεψη του Αλβανού προέδρου στο Μοναστήρι έγινε με την ευκαιρία της 110ης επετείου του Κογκρέσου του Μοναστηριού, που δημιούργησε το αλβανικό αλφάβητο.



 Η επίσκεψη ήταν ουσιαστικά για τα 110 χρόνια της δημιουργίας του αλβανικού αλφάβητου από την αλβανική ομάδα φιλολόγων στο Μοναστήρι.


ABC News

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr