Για τα 110 χρόνια του αλβανικού αλφαβήτου- Ακαδημαϊκή εκδήλωση στο Μοναστήρι



Νοέμβριος 21, 2018. 20:39

Μοναστήρι/Μπίτολα.


Ακαδημαϊκή εκδήλωση διοργανώθηκε από  τη γραμματεία ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, στο Μουσείο του αλβανικού αλφάβητου στο Μοναστήρι,  με την ευκαιρία της 22ας Νοεμβρίου- Ημέρας του Αλβανικού Αλφαβήτου και για τα 110 χρόνια από τη δημιουργία του.



Στην εκδήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βέτσερ’, παραβρέθηκαν  επιφανείς εκπρόσωποι της Ακαδημίας Επιστημών της Αλβανίας,  αλβανολόγοι και μελετητές του Ινστιτούτου Αλβανολογίας του Κοσσυφοπεδίου, επιστήμονες και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής των Σκοπίων.


«Η πιο σημαντική από τις επετείου είναι η 110η επέτειος της δημιουργίας του αλβανικού αλφαβήτου, ένα γεγονός σταθμός για τους Αλβανούς. Στη γιορτή, όπου υπήρξε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, έγιναν  δωρεές διαφόρων βιβλίων», όπως σημειώνεται.


Η κεντρική γιορτή  για την επέτειο αυτή, θα γίνει αύριο στο ίδιο μέρος και θα παραστούν οι πρόεδροι  της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου- Ιλίρ Μέτα και Χασίμ Θάτσι., μάλιστα, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και φιλαρμονική ορχήστρα των Σκοπίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr