Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Στις 26 Νοεμβρίου ενοποιούνται τα τελωνεία Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου

Νοέμβριος 13, 2018. 18:11


Η συμφωνία ενοποίησης των τελωνείων Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας αναμένεται να υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πέγια  (Κοσσυφοπέδιο) και αναμένεται να εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.Ο Λουλζίμ Ραφούνα, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, επίσης σύμβουλος του πρωθυπουργού της Αλβανίας για τα τελωνεία και την φορολογία, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ‘Ελεύθερης Ευρώπης’ ότι σε αυτήν την υπόθεση και οι δύο κυβερνήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εναρμόνισης της απαραίτητης τεκμηρίωσης των εμπορευμάτων που κυκλοφορούν μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας.


Επισημαίνεται ότι αυτή η συμφωνία σχεδιάζει να μην απαιτούνται περιττά έγγραφα αλλά να αναγνωρίζονται αμοιβαία τα έγγραφα των δύο κρατών.


Για τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, μια τέτοια απόφαση θα διευκόλυνε τη ροή των αγαθών και των δύο χωρών και θα αυξήσει τη δυνατότητα κοινών επενδύσεων.


njekomb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr