Ιταλικό Ινστιτούτο: Οι Αλβανοί στην πΓΔΜ είναι 40 τοις εκατό του πληθυσμού



Νοέμβριος 18, 2018. 19:18

Σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού  Περιφερειακού Ινστιτούτου σε συνεργασία με την αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), δημοσιεύει την κατανομή του πληθυσμού στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (έτσι την αποκαλεί ‘ R. Maqedonisë Veriore’) και συγκεντρωτικά παρουσιάζει έναν πίνακα στον οποίο εμφαίνεται το ποσοστό επί τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας με την εθνική διάκριση του.


Ο αλβανικός πληθυσμός δεν είναι στο 20 με 25% όπως διατείνονται οι Σλάβοι των Σκοπίων αλλά φθάνει το 40% του πληθυσμού.


«Αν και η ‘Βόρεια Μακεδονία’ αναμένεται να κάνει απογραφή του πληθυσμού και να καταγραφεί το ποσοστό των Αλβανών στο κράτος- ωστόσο η απογραφή θα γίνει με νόμο που θα ψηφισθεί στο κοινοβούλιο,  και αυτός ο νόμος προβλέπει την καταγραφή του πληθυσμού μόνο με τη γλώσσα που μιλούν», γράφει το δημοσίευμα.


Η ιταλική έκθεση δείχνει με σαφήνεια ότι οι Αλβανοί είναι πολύ περισσότεροι από αυτό που ισχυρίζονται οι Σλάβοι των Σκοπίων- 25% του πληθυσμού, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο ιταλικός πίνακας:



Factidor

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr