Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα για τη ‘διακυβέρνηση από το ’89 έως σήμερα’



Νοέμβριος 18, 2018. 17:35

Σόφια- πρακτορείο Bgnes

Κύματα διαμαρτυριών σαρώνουν όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες  που γίνονται σε πολλές πόλεις της Βουλγαρίας, έχουν κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα.



Στην πρωτεύουσα, Σόφια,  τέσσερις διαδηλώσεις γίνονται  με διαφορετικά αιτήματα. Σε αυτές,  έχουν έρθει και άτομα με αυτοκίνητα από την επαρχία έχοντας την εθνική σημαία στα οχήματά τους.


Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί μπροστά από την Εθνοσυνέλευση. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, απαιτούν καλύτερη διαβίωση και τίθενται κατά των μονοπωλίων.


Οι διαδηλωτές με πατριωτικά τραγούδια και πανό ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, για το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα, και για τη μαφιόζικη διακυβέρνηση δεκαετιών.


Το σημαντικό είναι ότι δεν υποστηρίζονται από κάποιο πολιτικό κόμμα, αλλά θεωρείται ως μια αυθόρμητη εκδήλωση των Βουλγάρων πολιτών κατά της διαφθοράς και της πολιτικής κατάστασης στη χώρα.


Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας, χωρίς κομματικό υπόβαθρο. 


Οι διαμαρτυρόμενοι, απλοί πολίτες,  «ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στο νερό κατά 50%, στα καύσιμα, την αύξηση των φόρων, την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και σε όλη τη συστηματική διαφθορά από τις κυβερνήσεις  που γίνεται εδώ και 29 χρόνια».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr