Τι συμβαίνει με την «Air Albania»;





«Δεν υπάρχουν νέα/ τι συμβαίνει με την Air Albania»


Νοέμβριος 30, 2018. 07:49


«Η χρονιά πάει να τελειώσει και δεν έχουμε ακόμη σαφή νέα για την Air Albania. Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος που εκλέγεται στον Αυλώνα, Αγκρόν Σεχάι, δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι η Air Albania δεν υπάρχει πια. Αλλά, είναι αλήθεια;», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Ντριτάν Γκοτζάι, εμπειρογνώμονας πολιτικής αεροπορίας, ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες στο FaxNews ότι ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, θα βρεθεί προ εκπλήξεως.


«Προ εκπλήξεως βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος, χωρίς να είναι ειδικός στο θέμα, πίστευε ότι οι πτήσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αμέσως.
 Αυτό δεν έγινε, αυτό εξέπληξε εμάς, γιατί γνωρίζουμε τη διαδικασία που απαιτείται να χορηγηθεί άδεια στη Δημοκρατία της Αλβανίας, και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κυμαίνεται χρονικά στις 90 ημέρες και μετά την παραλαβή της θα ισχύσει στην Ευρώπη λαμβάνοντας την ευρωπαϊκή άδεια πτήσεων που διαρκεί άλλες 45 ημέρες. 
Οπότε έχουμε, ήδη, 120 ημέρες συνολικά.
 Έτσι, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης, από ό, τι γνωρίζω δεν έχει ανακληθεί ή χαθεί σε άγνωστη κατεύθυνση, αλλά βρίσκεται στη διαδικασία, ελπίζω μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να δοθεί η άδεια και εάν δεν ληφθεί μέχρι τις 20 με 23 Δεκεμβρίου, τότε πηγαίνει για τον Ιανουάριο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αίτηση στην Ευρώπη, εφόσον ληφθεί, φυσικά, η άδεια».

Όλα, όμως, είναι αμφίβολα. 


Μέσα σε όλα αυτά, ο Μουράτ Χερντέμ στην τουρκική ηλεκτρονική πύλη «Airport Haber», έγραψε ότι πιστεύει  η «Air Albania», είναι μια μεγάλη μπλόφα (blofi).


Σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει την τύχη της συνεργασίας της Turkish Airlines με την Air Bosnia, όταν η τουρκική εταιρεία είχε μια πικρή εμπειρία με την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.


«Ο μόνος τρόπος για αρχίσει πτήσεις η Air Albania είναι με δική της δυνατότητα, γιατί και οι δύο συνεργασίες έγιναν με γνώμονα την πολιτική και όχι εμπορική δραστηριότητα, γιατί αν συνεχισθεί θα κοστίσει στην  Turkish Airlines εκατομμύρια ευρώ», γράφει ο Χερντέμ.


lapsi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr