Σκόπια: Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του ονόματος και της ταυτότητας



Νοέμβριος 29, 2018. 21:23

Σκόπια.

Στη σημερινή διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στην πρωτεύουσα της πΓΔΜ,  ο αρχηγός του αντιπολιτευτικού κόμματος του VMRO-DPMNE, Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι ζήτησε από την κυβέρνηση να φύγει γιατί όπως είπε εδώ και ενάμισι χρόνο καταστρέφει τη χώρα.



Ανακοίνωσε  διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της χώρας καθώς και  ότι το κόμμα θα πραγματοποιεί διαμαρτυρία κάθε Τετάρτη μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο.


 «Μετά από όλες αυτές τις ταπεινώσεις και εξευτελισμούς, εδώ και ενάμισι χρόνο, μετά από την πώληση των εθνικών συμφερόντων, μετά από όλα αυτά τα τρομακτικά που κάνει στη χώρα, προσπαθεί να κάνει τους ‘Μακεδόνες’ να είναι αδιάφοροι. Αλλά δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε αυτό. Θα σταθούμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, ανεξάρτητα από τη θρησκεία εναντίον σας και σας στείλουμε στη θέση της ιστορίας που σας ανήκει, σε πρόωρες ή τακτικές εκλογές και είναι σίγουρο ότι θα σας νικήσουμε», είπε μεταξύ άλλων το Μίτσκοσκι.


Ο ίδιος κάλεσε το λαό να έρθει μαζί του στις διαδηλώσεις:


«Οι διαμαρτυρίες μας θα είναι δημοκρατικές, ειρηνικές και θα δείξουμε ότι αγαπάμε την πατρίδα. Δεν θα πετάξουμε χρώματα, δεν θα σπάσουμε».


Πρόσθεσε:


"Εμείς οι ‘μακεδόνες’ έχουμε ιερό καθήκον, όλοι μαζί ενωμένοι να πολεμήσουμε γιατί δεν μπορούν να μας διαγράψουν από τον παγκόσμιο χάρτη των εθνών, θα αγωνισθούμε για να υπερασπισθούμε το όνομα, την ταυτότητα, την ιστορία και την παράδοση του ‘μακεδονικού’ λαού. Αυτός ο αγώνας είναι ιερός και σε αυτήν τη μάχη θα εμποδισθεί η αλλαγή του Συντάγματος με τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών για να φύγει αυτή η κυβέρνηση».


Vecer press, denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr