Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στο Μαυροβούνιο- και μια περίεργη φωτογραφία






Νοέμβριος 30, 2018. 19:20

Σήμερα, διοργανώθηκε στην πόλη Πλαβ του Μαυροβουνίου συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι,  με Αλβανούς της περιοχής. Η συνάντηση  που έγινε με πρωτοβουλία της αλβανικής πρεσβείας, έφερε τους Αλβανούς που πολιτεύονται στη γειτονική χώρα σε επαφή με τον επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.



Ο Μπουσάτι συναντήθηκε με τους επικεφαλής των αλβανικών πολιτικών κομμάτων καθώς και δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από τα δημοτικά συμβούλια της Πλαβ και της Γκουσίνιε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τους Αλβανούς του Μαυροβουνίου, όπως ο εκλογικός νόμος, η οικονομική ανάπτυξη, οι διακρίσεις, τα δικαιώματα των Αλβανών σε διάφορους τομείς.


Συζητήθηκε, επίσης, και η τιμωρία ενός νεαρού Αλβανού στην πόλη Ούλτσιν που την ημέρα της αλβανικής σημαίας είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του την αλβανική σημαία (που απαγορεύεται με νόμο στο Μαυροβούνιο), όπως σημειώνει αλβανική ιστοσελίδα του Μαυροβουνίου. (malesia.org)


Μια περίεργη φωτογραφία (ανανεωμένο)



Φωτογραφία που μας έστειλε φίλος της ιστοσελίδας από το Κοσσυφοπέδιο δείχνει τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι μαζί με τον Αλβανοτσάμη Νετζμί Μουκίκι, πρόεδρο  του  «Συλλόγου Τσαμουριά του Κοσόβου». Ο οποίος έχει στο πέτο του σακακιού του το σήμα της Μεγάλης Αλβανίας.



(Το πρωταρχικό σχόλιο διορθώθηκε- Εκ παραδρομής είχαμε αναφέρει ότι ήταν ο Φεστίμ Λατό, -ευχαριστώ τους φίλους για την ενημέρωση)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr