Σκόπια: Οι Τούρκοι επενδυτές ζητούν να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός



Νοέμβριος 21, 2018. 20:03

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου  Σκοπίων- Τουρκίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Ντράγκαν Τεβντόφσκι, προειδοποιώντας  ότι η αύξηση του βασικού μισθού στους εργαζομένους θα δημιουργήσει προβλήματα στους επενδυτές.



«Οι προϋπολογισμοί των επιχειρήσεων ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο και η έναρξη ισχύος των τροποποιήσεων του νόμου για το εισόδημα των εργαζομένων θα δημιουργήσει προβλήματα. Για κάθε επενδυτή η κανονιστική προβλεψιμότητα είναι ένα σημάδι ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο κράτος στο οποίο επενδύει», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των Τούρκων επενδυτών.


Στη συνέχεια τονίστηκε το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού  δυναμικού και πρότειναν αντί οι φόροι να παρέχουν κοινωνικά οφέλη, να διοχετεύονται στη στήριξη των ανέργων και σε συγκεκριμένες ανάγκες των επιχειρήσεων.


Οι Τούρκοι επενδυτές πρόσθεσαν ότι εάν δεν αναληφθεί μια πρωτοβουλία στον τομέα αυτόν θα πρέπει να προσλάβουν προσωπικό από την Τουρκία.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, με σκοπό την παρουσίαση της φορολογικής μεταρρύθμισης και του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019.


Ο υπουργός Τεβντόφσκι ευχαρίστησε τους Τούρκους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν να επενδύουν στη χώρα και να την στηρίζουν μέσω αυτών, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματά τους, σύμφωνα με την ‘1tv’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr