Πρόεδρος Αλβανίας: Η φυγή του Γκρούεφσκι είναι η αναγνώριση της ενοχής του




Νοέμβριος 16, 2018. 14:05

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, καλεσμένος στην εκπομπή «Open», χθες βράδυ, του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel των Τιράνων, αν και ήταν συγκρατημένος στις δηλώσεις του, ωστόσο, σχολίασε ότι η διαφυγή του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην Ουγγαρία, έγινε μέσω της Αλβανίας.



Ο Μέτα είπε ότι η φυγή του Γκρούεφσκι μέσα από το αλβανικό έδαφος είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί στις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας, προσθέτοντας, επίσης,  ότι είναι μία ένδειξη αδυναμίας εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας.


«Είναι ένα ζήτημα  το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες αρχές της χώρας. Δεν θέλω να επέμβω σε αυτό το θέμα, αλλά πιστεύω ότι η φυγή του από τα Σκόπια είναι ένα σημάδι αδυναμίας του. Η αποφυγή της δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη και υπό ορισμένες απόψεις είναι αναγνώριση της ενοχής», δήλωσε ο Μέτα.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αλβανίας παραβρέθηκε στη διεθνή διάσκεψη δημοσιογράφων στα Τίρανα, όπου τόνισε ότι κάθε πολιτικός, πόσο μάλλον ένας με πολιτική ευθύνη, όπως ο Γκρούεφσκι, δεν θα πρέπει να αποφεύγει ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τον πολιτικό αγώνα.


Ο ίδιος επεσήμανε, επίσης, ένα προσωπικό παράδειγμα, όταν ήρθη  η ασυλία του το 1992 και η εισαγγελία των Τιράνων έκδωσε ένταλμα σύλληψής του, τότε του είχε προσφερθεί πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.


Σύμφωνα με τον Μέτα, οι πολιτικοί στα Βαλκάνια πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλες τις προκλήσεις και να συμπεριφέρονται αρρενωπά.


Idividi.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr