Σκόπια: ‘Η Συμφωνία των Πρεσπών θα μετασχηματίσει την κοινωνία μας’



Νοέμβριος 4, 2018. 20:09

Σκόπια.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Ντένκο Μαλένσκι, πιστεύει ότι μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η χώρα θα περάσει από μια διαδικασία κοινωνικού μετασχηματισμού.



Ο Μαλέσκι -(σλαβικής καταγωγής), τόνισε ότι είναι μια πολύ δύσκολη  διαδικασία, αφού θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η βαλκανική νοοτροπία της κομματικοποιημένης  κοινωνίας που κυριαρχείται από μια αυταρχική παράδοση.


Επίσης, ο καθηγητής Μπεκίμ Καντρίου-(αλβανικής καταγωγής), πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοσθούν παράλληλα με τις συνταγματικές αλλαγές.


«Οι πολίτες χρειάζονται πιο αποτελεσματική διαχείριση. Η κοινωνία πρέπει να διαθέτει ανεξάρτητη δικαιοσύνη και βασικός λόγος είναι η αποπολιτικοποίηση των θεσμικών οργάνων. Οι πολίτες δεν επιθυμούν τη διαιώνιση της διαφθοράς στην κοινωνία», δήλωσε ο Καντρίου.


Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρέπει να ενταθεί η διαδικασία μεταρρυθμίσεων παράλληλα με τις συνταγματικές αλλαγές, έτσι ώστε, να πλησιάσει η χώρα τα πρότυπα της ΕΕ.


AlsatM


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr