Η Συρία καταγγέλλει τις επιθέσεις με χλώριο στο Χαλέπι από τρομοκράτες



Νοέμβριος 25, 2018. 19:00

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, επιβεβαίωσε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που επιτέθηκαν σε κατοικημένες γειτονιές της πόλης του Χαλεπίου, έριξαν βόμβες χλωρίου, τις οποίες προμηθεύτηκαν προφανώς από  ορισμένες χώρες που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, SANA.



Σύμφωνα με επιστολή που απεστάλη από το Υπουργείο  προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και τον Γενικό Διευθυντή της Μη Διάδοσης Χημικών Όπλων:  ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες μέσα στο Νοέμβριο του 2018 προέβησαν συνολικά σε 24 επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια σε γειτονιές της πόλης του Χαλεπίου με δεκάδες βλήματα όλμων που ήταν γεμισμένα με χλώριο με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 107 άμαχοι που υπόφεραν από ασφυξία και δηλητηρίαση υψηλού κινδύνου, κυρίως γυναίκες και παιδιά καθώς και ηλικιωμένοι.

 
Το ΥΠΕΞ της Συρίας σημειώνει ότι αυτή η πράξη έρχεται ως αποτέλεσμα της χορήγησης από ορισμένες χώρες, χημικών ουσιών προς στις ένοπλες ομάδες των τρομοκρατών, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν κατά του συριακού λαού και να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της Συρίας με σενάρια τα οποία έχουν προετοιμάσει. 

Σε αυτήν την τρομοκρατική επιχείρηση εμπλέκονται μέλη μυστικών υπηρεσιών και μέλη  της οργάνωσης ‘Λευκά Κράνη’ που συμμετέχουν σε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια.


«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για την άμεση καταδίκη αυτών των τρομοκρατικών εγκλημάτων και  ζητά την τιμωρία των κρατών τα οποία χορηγούν απαγορευμένα χημικά όπλα στους τρομοκράτες, βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τους τρομοκράτες


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία προέβη σε επιθέσεις κατά θέσεων τρομοκρατών που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση με ρουκέτες χλωρίου κατά γειτονιών στην πόλη του Χαλεπίου.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι Ρώσοι πριν την  αεροπορική επίθεση ενημέρωσαν την Τουρκία για τις προθέσεις τους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr