Ο Γκρούεφσκι είναι μια μαριονέτα σε γεωπολιτικά παιχνίδια



Νοέμβριος 16, 2018. 21:49

Η φυγή του Γκρούεφσκι στη Βουδαπέστη, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου γεωπολιτικού παιχνιδιού με συγκεκριμένους στόχους, ισχυρίζονται γερμανικές πηγές ασφαλείας. 


Λόγω της λεπτότητας των περιστάσεων δεν αναφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το σενάριο και τις επιπτώσεις που αναμένονται από εκείνους που δρομολογούν τις εξελίξεις των γεγονότων, γράφει σε άρθρο της η ‘Φωνή της Γερμανίας’ στη σλαβική των Σκοπίων.


Ουγγρικό σχέδιο η διαφυγή του Γκρούεφσκι


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η φυγή του Γκρούεφσκι από τα Σκόπια έγινε με τη βοήθεια των διπλωματικών αποστολών της Ουγγαρίας.


«Με διπλωματικό όχημα της ουγγρικής πρεσβείας και συνοδεία διπλωματικού προσωπικού μεταφέρθηκε στην Αλβανία, και κατόπιν στο Μαυροβούνιο, για να εισέλθει στη Σερβία και να καταλήξει στη Βουδαπέστη.


»Τρία διπλωματικά οχήματα των ουγγρικών πρεσβειών σε τρεις βαλκανικές χώρες επιβεβαίωσαν την ασφαλή παράδοση του φυγόδικου κατά τη διάρκεια όλης της επιχείρησης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Αντίδραση των Πρασίνων


Μετά τη διαφυγή του Γκρούεφσκι στην Ουγγαρία, το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων, δημοσίευσε μια δήλωση που κατηγορεί τον Βίκτορ Όρμπαν  ότι προσπαθεί να προκαλέσει σύγκρουση.


«Ο πρωθυπουργός Όρμπαν είναι μια ιδιοφυΐα όταν πρόκειται για την εξεύρεση τρόπων για να εφαρμόσει το κράτος δικαίου. Τελευταία ‘επιτυχία’ του είναι να υποδεχθεί τον υπόδικο πολιτικό της πΓΔΜ ως ‘πρόσφυγα’, καταστρατηγώντας ό ίδιος την αντι-προσφυγική νομοθεσία που εισήγαγε ο ίδιος», λέει η δήλωση των Πρασίνων που υπογράφουν οι αντιπρόεδροι Ράινχαρντ Μπιτικόφερ και η Μόνικα Φρασόνι.


Καταδίκασαν, επίσης, τον εκπρόσωπο του Όρμπαν που δήλωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ είναι «κούκλα του Σόρος».


Ωφελείται η Ρωσία


«Κανείς δεν θα επωφεληθεί από την συμπεριφορά του κ. Όρμπαν, εκτός από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος δείχνει τον αποτροπιασμό του σε κάθε βήμα που κάνει το «μακεδονικό έθνος» για ένταξη στην ευρωατλαντική κοινότητα. 

Η Ρωσία προσπάθησε να παρέμβει άμεσα στη «Μακεδονία» και στην Ελλάδα, αλλά μέχρι τώρα ανεπιτυχώς. Είναι ντροπιαστικό να είσαι μέλος της πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να παίζεις σε μια αντιευρωπαϊκή ομάδα», επικρίνουν οι Πράσινοι.


dw.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr