Αλβανός πρωθυπουργός: Θα δημιουργήσουμε μια «Σούπερ Ειδική Δύναμη»…



Νοέμβριος 24, 2018. 19:20

Τίρανα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το νέο εξοπλισμό της κρατικής αστυνομίας, η οποία απέκτησε 134 οχήματα και 30 δίκυκλα,- όπως γράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ,  ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σύντομα στο Κοινοβούλιο θα κατατεθεί μια νέα πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας Ειδικής Μονάδας Άμυνας, προκειμένου να προστατευθεί η τάξη στην κοινωνία αλλά και εναντίον των ισχυρών, τονίζοντας ότι ταυτόχρονα συζητείται η δυνατότητα ίδρυσης χωροφυλακής.


«Χρειαζόμαστε μια συνεχή έντονη αντίδραση εναντίον των ισχυρών. Θα φέρουμε άμεσα στο Κοινοβούλιο το νέο σχέδιο για τη δημιουργία μια Μονάδας ταχείας αντίδρασης για πρόληψη καταστάσεων. Μια σούπερ ειδική δύναμη, η οποία θα αντιμετωπίζει με έναν αφοσιωμένο τρόπο όλους εκείνους που ταλαιπωρούν  τις κοινότητες και έχουν ποινικό προηγούμενο ή έχουν εγκληματικό προφίλ και με αυτούς ασχολείται καθημερινά για προληπτικούς λόγους, η κρατική αστυνομία».


Ο Αλβανός πρωθυπουργός στη συνέχεια δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα της δημιουργίας Χωροφυλακής στο Κοινοβούλιο, «αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί εξαντλητικά, πριν οριστικοποιηθεί», όπως είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr