Η Τουρκία θα παράγει μαζικά άρματα μάχης



Νοέμβριος 9, 2018. 23:15

Εκπρόσωποι της Γραμματείας της Αμυντικής Βιομηχανίας, του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και της εταιρείας BMC υπέγραψαν στην Άγκυρα σύμβαση για την παραγωγή 250 τουρκικών αρμάτων μάχης Αλτάι, όπως δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Ο επικεφαλής της γραμματείας της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, κατά την τελετή της υπογραφής της σύμβασης, δήλωσε ότι η παραγωγή εγχώριων αρμάτων μάχης, θα μειώσει την εξάρτηση  της χώρας από την προμήθεια αμυντικών προϊόντων από το εξωτερικό.


Σύμφωνα με τον Ντεμίρ, το άρμα Αλτάι θα καταστεί η ηγετική στρατιωτική μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην ξηρά και θα συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.


Μελλοντικά προβλέπεται η παραγωγή 1.000 αρμάτων Αλτάι. Έτσι, οι μονάδες των τεθωρακισμένων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα αναβαθμισθούν σημαντικά.


 Το έργο εκτιμάται σε 25 με 30 δισεκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται να εφαρμοσθεί σε 20 χρόνια.


Το σχεδιαζόμενο έργο «Εθνικό Άρμα Αλτάι» υλοποιείται σύμφωνα με συμφωνία που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2007 μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και της εταιρείας Οτοκάρ. Αφού, η Τουρκία δεν είχε εμπειρία στη δημιουργία των δικών της αρμάτων μάχης, η Οτοκάρ υπέγραψε σύμβαση με την νοτιοκορεατική εταιρεία ‘Hyundai Rotem’ για να αναπτύξει από κοινού ένα πρωτότυπο ενός νέου άρματος.


Στο πλαίσιο της σύμβασης η Hyundai Rotem μετέφερε στην τουρκική πλευρά όλες τις τεχνογνωσίες  που χρησιμοποιούνται στο κορεατικό άρμα μάχης  K-2 Black Panther.


Το πρώτο δείγμα του άρματος Αλτάι παρουσιάσθηκε το Μάιο του 2011 στην έκθεση όπλων IDEF-2011 στην Κωνσταντινούπολη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr