Σκόπια: Διαμαρτυρία μπροστά στην οικία της πρώην υπουργού Πολιτισμού



Νοέμβριος 16, 2018. 22:33


Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας «Μακεδονικό Μπλοκ» πήγαν στον οικισμό Πάρζινο, να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το σπίτι της πρώην υπουργού Πολιτισμού, Ελιζαμπέτα Καντσέσκα Μιλέφσκα, αλλά δεν κατάφεραν να φθάσουν, εξαιτίας της φρούρησης της οικίας της από αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν να προχωρήσουν.



Η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από το φιλορωσικό κόμμα  των Σκοπίων του οποίου ο επικεφαλής του, Γιάνκο Μπάτσεφ, που έλαβε μέρος στη διαμαρτυρία,  κάλεσε την πρώην υπουργό  να βγει από το σπίτι της,  να μιλήσει στους πολίτες και να μην πουλήσει τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Ενώ οι οπαδοί του φώναζαν «Μακεδονία», «Μακεδονία», ο Μπάτσεφ από ένα μεγάφωνο την καλούσε να βγει να παραλάβει μια επιστολή των πολιτών.



 Η διαμαρτυρία έγινε χθες το βράδυ, ενώ σήμερα η πρώην υπουργός,Ελιζαμπέτα Καντσέσκα,  έγραψε ένα σημείωμα και το διαμοίρασε στα ΜΜΕ ζητώντας συγνώμη, τόσο από τους οικείους της όσο και από τους γείτονες της,  για την αναστάτωση που προκάλεσαν οι διαμαρτυρόμενοι του Μπάτσεφ.


Η οργάνωση αυτή  των μακεδονιστών έκανε παρόμοιες διαμαρτυρίες και στα σπίτια των άλλων βουλευτών του VMRO-DPMNE που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο.


A1on
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr