Κύπριος ευρωβουλευτής ζήτησε εξηγήσεις για δηλώσεις Ράμα περί ένωσης Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου



Νοέμβριος 28, 2018. 21:56


Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συμμετείχε αλβανική αντιπροσωπεία, ο Κύπριος ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου (φωτό)  ρώτησε για τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πέτς, για την «ενοποίηση των δύο χωρών το 2025» και «ως προς την αξίωση για τη ‘διπλή θέση της Σερβίας’».



 Απαντώντας στην ερώτηση, ο Αλβανός βουλευτής Ταουλάντ Μπάλα δήλωσε ότι η ενοποίηση εννοείται στο πλαίσιο του 2025, μια ημερομηνία που αναφέρεται ως καταληκτική για τα την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, προσθέτοντας ότι οι Αλβανοί αποτελούν παράγοντα ειρήνης στην περιοχή.


«Μην φοβάστε την συνεργασία μεταξύ των Αλβανών. Είμαστε ένας σημαντικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια. Είμαστε υπερήφανοι για το έθνος μας και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας», δήλωσε ο Μπάλα.


Όσον αφορά την επισήμανση για τη Σερβία ως ‘υποκριτική στάση’, ο Μπάλα ανέφερε  την εκστρατεία του πολέμου από το Βελιγράδι για την ένταξη του Κοσόβου σε διεθνείς οργανισμούς.
«Είναι υποκριτική η στάση, γιατί από τη μια πλευρά υπάρχουν συνομιλίες με τη Σερβία και από την άλλη πλευρά αντιτίθεται στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς, όπως συνέβη με την Ιντερπόλ», είπε ο Αλβανός βουλευτής.


Ο Μπάλα είπε ακόμη προς τον Κύπριο ευρωβουλευτή, ότι η συμπατριώτισσα του, ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, δεν υπήρχε λόγος να παραστεί στην κηδεία του μειονοτικού που πυροβόλησε την αστυνομία, επειδή «οπουδήποτε στην Ευρώπη,  το να πυροβολείς την αστυνομία είναι μια τρομοκρατική πράξη».

 
vecer.press

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr