Η «Οδύσσεια» του Κωνσταντίνου Κατσίφα… η οικογένειά του στα Τίρανα για την παραλαβή της σορού του



Νοέμβριος 6, 2018. 19:35

Τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, της ελληνικής μειονότητας, που σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις ‘Renea’, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στα Τίρανα για να παραλάβουν το άψυχο σώμα του 35χρονου, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Κατσίφας σκοτώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018 στους Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου. Το σώμα του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο των Τιράνων, όπου μια ομάδα τεσσάρων ειδικών του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής πραγματοποίησε νεκροψία.


Στις επόμενες προσεχείς ώρες, όχι αργότερα από το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να παραδοθεί στα μέλη της οικογένειας του η σορός του.


Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα απάντησε στην επιστολή που του απέστειλε ο πρόεδρος  του Κόμματος της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες,  ο οποίος υπογράμμισε  την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος και την ανάγκη παράδοσης της σορούς του στην οικογένεια του Κατσίφα για να τον ενταφιάσουν στους Βουλιαράτες.


Τα μέλη της οικογένειας του θύματος, ισχυρίζονται ότι ο συγγενής τους πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, σε αντίθεση με τους αστυνομικούς των δυνάμεων Renea,  που λένε ότι τον χτύπησαν από μακρινή απόσταση.


Mapo.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr