Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Σκοπίων στην Αθήνα



Νοέμβριος 30, 2018. 22:48

Τα Σκόπια και η Ελλάδα άνοιξαν σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην καθιέρωση οικονομικού και εμπορικού διαλόγου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σε φόρουμ μου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Πρόκειται για επιχειρηματικό φόρουμ στο πλαίσιο των  μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που υποστηρίζεται  από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα.



Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και συμμετείχαν σε αυτό πάνω από 40 εταιρείες και  επιχειρήσεις από τις δύο χώρες, μια διοργάνωση  των Επιμελητηρίων Σκοπίων και Ελλάδας.


Η Νταϊνέλα Μιχαϊλόφσκα- Βασιλέφσκα από το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπίων, η Χίλντα Κολέφσκα, διευθύντρια της οικονομικής διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και η Αιμιλία Τζούροβα- επιχειρηματίας από τη Γευγελή, μετά τη λήξη του φόρουμ, δήλωσαν ότι έσπασε ο πάγος μεταξύ των δύο χωρών και ότι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν εκ του σύνεγγυς, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τις συνομιλίες  και ότι αυτό ήταν ένα καλό ξεκίνημα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας.


Ήδη η εμπορική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών- κατά το τρέχον έτος,  έχει σημειώσει αύξηση 25%, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και αυτή τη τάση πρόκειται να αυξηθεί.


vecer.press


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr