Κοινή εκπαίδευση στρατιωτών των Σκοπίων με τις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου




Νοέμβριος 19, 2018. 18:29

Πρίστινα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου με τις ένοπλες δυνάμεις των Σκοπίων, από τις 4 έως τις 16 Νοεμβρίου στους στρατώνες «Νέοι Ευρωπαίοι» στο Πομοζότιν διεξήχθη εκπαίδευση με την ονομασία: «Αστική Έρευνα και Διάσωση».


Στην εκπαίδευση αυτή των δύο εβδομάδων συμμετείχαν 9 μέλη των Δυνάμεων Κοσόβου και 6 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων.

Ο διοικητής των δυνάμεων ξηράς, ταξίαρχος Ενβέρ Τσικάκι, εξέφρασε την ικανοποίησή  του για το έργο αυτό της πολιτικής άμυνας.


«Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου και η εμπειρία που αποκτάται  θα χρησιμοποιηθεί στη μελλοντική αποστολή μας καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της ‘Μακεδονίας’ θα έχουν μια ειδική αποστολή στο πλαίσιο των Δυνάμεων μας», ανέφερε.


Η κοινή εκπαίδευση είχε θεματογραφία  την οργάνωση της ομάδας σε περιπτώσεις αστικών καταστροφών, τη διαχείριση της διοίκησης και τον έλεγχο της κατάστασης, την ιατρική αντιμετώπιση τραυματιών κλπ.


indeksonline.net, telegrafi.com, gazetainfokus.com. 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr