Αλβανία: «Η αριστερή κυβέρνηση αποκαθιστά συνεργάτες των ναζί –φασιστών»



Νοέμβριος 29, 2018. 09:05


Η Εθνική Επιτροπή του Οργανισμού Βετεράνων του Αλβανικού Λαϊκού Κόμματος (LANÇ) συζήτησε την δημιουργηθείσα κατάσταση και τον  κίνδυνο που δημιουργεί η προσπάθεια αποκατάστασης της προσωπικότητας του συνεργάτη και υπηρέτη των ναζιστών-φασιστών εισβολέων, τον πρώην επικεφαλής του ‘Εθνικού Μετώπου’/ ‘Balli Kombëtar’, Μιδάτ Φράσερι (Mit’hat Frashëri).



Με πλήρη ομοφωνία αποφάσισε: 


Η προσπάθεια να αποκατασταθεί ο εθνοπροδότης, συνεργάτης και υπηρέτης των Ιταλών και Γερμανών φασιστών, Μιδάτ Φράσερι, ο οποίος αντιτάχθηκε στην LANÇ και στον αλβανικό λαό που είχε συμμετάσχει στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης, θεωρείται μια πρωτοφανής πράξη με σκοτεινές προθέσεις να χτυπήσει και να ανατρέψει ιστορικές αλήθειες, να αρνηθεί το αίμα των μαρτύρων και τις θυσίες των 70 χιλιάδων παρτιζάνων και κομμουνιστών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της χώρας, πράγμα που αποτελεί πραγματική πράξη εθνικής προδοσίας ενέχοντας κινδύνους για τη χώρα.


Οι βετεράνοι της LANÇ, οι απόγονοί τους, οι οικογένειες των μαρτύρων, οι στρατιωτικοί σύλλογοι και οι εκπρόσωποι των πατριωτικών και πολιτιστικών συλλόγων απορρίπτουν  κατηγορηματικά την υπονομευτική δράση και καταδικάζουν έντονα την πράξη της κυβέρνησης , η οποία διοργάνωσε επίσημη τελετή ταφής για τον επικεφαλής του συνεργαζόμενου με τους ΝΑΖΙ Εθνικού Μετώπου, Μιδάτ Φράσερι.


 Το Εθνικό Μέτωπο και ο Μιδάτ Φράσερι υπηρέτησαν τους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιώντας βαριά πράξη εθνικής προδοσίας και σε συνεργασία με τους Ναζί-φασίστες εισβολείς, διέπραξαν πολλά εγκλήματα εναντίον των μαχητών της απελευθέρωσης, των συμπατριωτών μας, δολοφόνησαν, έκαψαν και λήστεψαν πόλεις και χωριά.

 Ως εκ τούτου ο Μιδάτ Φράσερι δεν αξίζει της τιμητικής διάκρισης και της κυβερνητικής τελετής την οποία έκανε η «αριστερή» κυβέρνηση.


Οι βετεράνοι του Πολέμου είναι μεταξύ των πρώτων ιδρυτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 

Αποτελούν το πιο αγωνιστικό κομμάτι και δεν μπορούν να ανήκουν στην «Αναγέννηση» (του Έντι Ράμα), η οποία προφανώς έχει άλλο υπόβαθρο, διαφορετικό από αυτό που οι περισσότεροι σοσιαλιστές σκέφθηκαν και περίμεναν να γίνει.


Έχουμε την πεποίθηση ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα απόσχει από τον Έντι Ράμα. Δεν μπορεί να χωριστεί  από την Εθνική Επιτροπή του Οργανισμού Βετεράνων του Αλβανικού Λαϊκού Κόμματος και από αίμα των μαρτύρων. 

Πιστεύουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι ευθύνη και υποχρέωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των δομών  του να κάνουν ανάλυση και να εκτιμήσουν τη σημασία και τη σοβαρότητα των σημερινών γεγονότων  κρατώντας τις σωστές αποστάσεις.


telegraf.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr