Τσίπρας: Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσέγγιση με την Αλβανία



Νοέμβριος 8, 2018. 22:46

Τίρανα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντέδρασε με τα γεγονότα στους Βουλιαράτες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα που σκοτώθηκε από την αλβανική αστυνομία.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Άλφα, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός στους Βουλιαράτες καθώς και η δήλωση από την μητέρα του Κατσίφα ότι «δεν έχει υπάρξει καμία βοήθεια από τον Τσίπρα», ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο της μητέρας του Κατσίφα, αλλά τόνισε ότι ο διάλογος με την Αλβανία πρέπει να συνεχισθεί.

Ο Τσίπρας τόνισε ότι ο πρωταρχικός στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής έναντι της Αλβανίας είναι η επίλυση των παλαιών προβλημάτων και η επίτευξη της Συμφωνίας των Θαλάσσιων συνόρων, παρά το πολιτικό κόστος της κυβέρνησής του  που μπορεί να έχει, γιατί δεν επιδίδεται σε ‘ορέξεις’ των εξτρεμιστών που θέλουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Αλβανία.


«Σήμερα είναι μια ημέρα πένθους για την οικογένεια και τη μειονότητα. Καταλαβαίνω τον πόνο της μητέρας που έχασε ένα νεαρό άνδρα και ο θυμός της είναι δικαιολογημένος. Μπορώ να πω ότι  η Ελλάδα έκανε ό, τι έπρεπε να κάνει με το αλβανικό κράτος. Ζητήσαμε άμεση ενημέρωση για το  συμβάν και υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας μας που θα συμμετάσχει στην έρευνα. Ο διάλογος θα συνεχισθεί», είπε ο Τσίπρας.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά το γεγονός αυτό, η Ελλάδα δεν προτίθεται να αλλάξει τη στρατηγική της.


«Στις 28 Οκτωβρίου  στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες ήταν η ταφή των οστών των νεκρών μας στην Αλβανία. Οι εξελίξεις αυτές έχουν αξία και δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο διάλογος με την Αλβανία πρέπει να συνεχισθεί. Πρέπει επίσης να λάβουμε και άλλα μέτρα ώστε η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, να έχει όλα τα δικαιώματα που της ανήκουν. Θα λύσουμε τα παλιά προβλήματα», είπε.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr