Τουρκία: Ελαττωματικό πυροβόλο προκάλεσε τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών



Νοέμβριος 22, 2018

Ελαττωματικό πυροβόλο όπλο προκάλεσε την θανατηφόρα έκρηξη των πυρομαχικών, νωρίτερα αυτό το μήνα στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανέφερε το τουρκικό  υπουργείο Άμυνας την Πέμπτη.


Τουλάχιστον επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και  άλλοι 25 τραυματίσθηκαν στην έκρηξη της 9ης Νοεμβρίου στην επαρχία Χακάρι.


Έρευνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, διαπίστωσε ότι τα όπλα ή τα πυρομαχικά ήταν σε καλή κατάσταση λειτουργίας και ότι οι στρατιώτες ήταν  καλά εκπαιδευμένοι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την εκτόξευση του πυροβόλου, ένα τμήμα του δεν λειτούργησε και πυροδοτήθηκε η πυρίτιδα, προκαλώντας την έκρηξη.


Το υπουργείο σημειώνει ότι είναι το πρώτο περιστατικό του είδους αυτού που καταγράφεται , προσθέτοντας ότι η τεχνική ανάλυση των τμημάτων του πυροβόλου θα αποκαλύψει επακριβώς την αιτία της δυσλειτουργίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr