Η οργάνωση του Τζορτζ Σόρος εγκαταλείπει την Τουρκία





Νοέμβριος  26, 2018. 19:50


Η οργάνωση του Αμερικανού πολυεκατομμυριούχου, Τζορτζ Σόρος, ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητες της στην Τουρκία.


Ο λόγος, μεταξύ των άλλων, είναι η πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, μέσω της οποίας έγινε προσπάθεια να εντοπισθεί σχέση μεταξύ του  « Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας» και των μαζικών διαμαρτυριών στην Τουρκία, πριν από πέντε χρόνια, κάτι που αρνήθηκε η οργάνωση, σύμφωνα με την Daily Sabah.


Το Ίδρυμα θα προβεί σε νόμιμη εκκαθάριση και θα κλείσει τις εργασίες της εταιρείας το συντομότερο δυνατόν.


Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε τον Σόρος για υποστηριξή του στον Οσμάν Καβάλα, πρώην επιχειρηματία που βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει να δικασθεί για υποκίνηση ταραχών στο Πάρκο Γκεζί  το 2013.


Ο Καβάλα επονομάστηκε «Τούρκος Σόρος» για τις σχέσεις του με τον Αμερικανοεβραίο μεγιστάνα.
Περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι που συνδέονται με τον Καβάλα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Ιδρύματος, Αλί Χακάν Αλτίνε.


Στις 31 Μαΐου 2013, η τουρκική αστυνομία παρενέβη σε μια ειρηνική διαδήλωση κατά της αναδιαμόρφωσης  του πάρκου Γκεζί- κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, η οποία εξελίχθηκε σε εθνικές ταραχές που οδήγησαν σε πάνω από 20 θανάτους, κάψιμο αυτοκινήτων και καταστροφή  δημόσιας περιουσίας.


Το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας ιδρύθηκε από τον Σόρος το 1979. Το δίκτυο λειτουργεί σε 100 χώρες, με 26 εθνικά και περιφερειακά γραφεία και έχει ετήσιες δαπάνες που ξεπερνούν τα 940 εκατομμύρια δολάρια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr