Σκόπια: Η κυβέρνηση θα επιλέξει νέο μοντέλο Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας



Νοέμβριος 5, 2018. 19:09

Σκόπια.

Οι τελικές αλλαγές που προβλέπονται στις ειδικές  κρατικές δομές θα  ανακοινωθούν στο προσεχές δεκαήμερο. Δημοσιεύματα  αναφέρουν τα τρία μοντέλα που μελετούνται.


Α. Η  Διεύθυνση Ασφαλείας & Αντικατασκοπείας  και η Υπηρεσία Πληροφοριών θα παραμείνουν ως έχουν, στην υπαγωγή του υπουργείου Εσωτερικών. 


Β. Η  Διεύθυνση Ασφαλείας & Αντικατασκοπείας να υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η Υπηρεσία Πληροφοριών να γίνει ανεξάρτητη αρχή.


Γ. Η  Διεύθυνση Ασφαλείας & Αντικατασκοπείας να απομακρυνθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και να λειτουργεί ως  ξεχωριστός κυβερνητικός οργανισμός ή να συγχωνευθεί  με την Υπηρεσία Πληροφοριών σε ένα σώμα που δεν θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.


Αυτά είναι τα τρία μοντέλα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασφαλείας- πληροφοριών, ένα από τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις συστάσεις του Ράινχαρντ Πρίμπε, σημειώνει το Κανάλ 5.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr