Μεγάλο συλλαλητήριο αύριο στα Σκόπια μπροστά από το Κοινοβούλιο



Νοέμβριος 30, 2018. 20:57

Η πρωτοβουλία «Μακεντόνιγια Μπλοκίρα» σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί  «μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο» μπροστά από το Κοινοβούλιο.


Ο Ντράγκαν Ουγκρινόφσκι, συντονιστής της πρωτοβουλίας αυτής, ανακοίνωσε ότι το συλλαλητήριο έχει προγραμματισθεί για τις 12 το μεσημέρι.


Ο ίδιος τόνισε ότι η «Μακεδονία μπλοκάρει» εκπροσωπεί 84 οργανώσεις- πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ,  πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας και της διασποράς.


Σημειώνεται ότι αύριο, 1η Δεκεμβρίου,  αρχίζει  η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με τα σχέδια τροπολογιών για την τροποποίηση του Συντάγματος, από το οποίο θα διαγραφεί κάθε αναφορά σε ‘Μακεδονία’.


«Ο αγώνας μας αρχίζει αύριο δίνοντας τη μάχη με την κυβέρνηση μαριονέτα, για υπερασπιστούμε το αιώνιο  όνομα της ‘Μακεδονίας’, την ταυτότητα, την ιστορία και την παράδοση του ‘μακεδονικού’ λαού», είπε ο Ουγκρινόφσκι.


Η πρωτοβουλία, κάλεσε, επίσης, τον πρόεδρο του Κράτους, Γκιόργκε Ιβάνοφ, να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και να τον συνοδεύσει στη μεγάλη διαδήλωση.


makfax.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr