Σκόπια: Το φιλορωσικό κόμμα προγραμματίζει διαμαρτυρίες κατά των συνταγματικών αλλαγών



Νοέμβριος 4, 2018. 20:58

Ογδόντα τέσσερις οργανώσεις- πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, πρωτοβουλίες πολιτών της χώρας και της διασποράς, υπέγραψαν Χάρτη Στρατηγικής Συνεργασίας, ο οποίος προβλέπει τη σύσταση Αρχηγείου Κρίσης Κατά της Αλλαγής του Συντάγματος, διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, γράφει η εφημερίδα Βέτσερ των Σκοπίων.


Το λεγόμενο Αρχηγείο Κρίσης, θα διοργανώσει διαδηλώσεις μπροστά από το Κοινοβούλιο και μπροστά στις οικίες των βουλευτών -‘αποστατών’, αποκλεισμούς δρόμων και συνοριακών διαβάσεων και άλλες μορφές αντίστασης με τελικό στόχο να πιέσει την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με το φιλορωσικό κόμμα του Γιάνκο Μπάτσεφ, ‘Εντίνστβενα Μακεντόνιγια’.


«Η αντι-μακεδονική πολιτική έφθασε στα άκρα, ή θα αφήσουμε την κυβέρνηση-μαριονέτα στα Σκόπια να διαγράψει για πάντα τη ‘Μακεδονία’ ή θα νικήσουμε εμείς, άλλο τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Ή αυτοί ή εμείς. Ο σκοπός της Συνεργασίας μας είναι οι πρόωρες εκλογές», αναφέρει η δήλωση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr